Viktig information om temperaturen i din lägenhet

VAD STYR TEMPERATUREN I DIN LÄGENHET?

Om utetemperaturen varierar kraftigt från en dag till en annan kan värmesystem som styrs av bland annat utetemperatur ta lite tid på sig att anpassa sig, därför kan inomhustemperaturen i perioder vara lägre än utlovade 20 grader. Kalla element behöver inte betyda att det är något fel. När temperaturen i lägenheten är 20 grader eller mer kan elementen bli kalla. För varje grad vi ökar temperaturen i våra lägenheter ökar energiförbrukningen vilket bidrar till negativ klimatpåverkan.

DET FINNS NÅGRA SAKER DU SJÄLV KAN GöRA FöR ATT PÅVERKA TEMPERATUREN I DIN LÄGENHET:

· Ställ möbler en bit ifrån elementen och undvik gardiner som täcker dem. När luften kan röra sig fritt runt elementen sprids värmen lättare till resten av lägenheten.

· Vrid termostaterna på elementen till max.

· Se till att ventilationslock och tilluftsventiler vid fönster är öppna. Inkommande luft hjälper värmen förflyttas från elementen till hela lägenheten.

· Lämna dörrar mellan rum öppna eller på glänt för att få en jämn värmecirkulation i hela lägenheten.

· Använd spisfläkt endast när du lagar mat, annars drar fläkten ut varm luft ur lägenheten.

Temperaturen i lägenheten mäts en meter från golv och som närmst en meter från yttervägg. En termometer på fönsterbrädan eller en som finns upphängd mot en yttervägg visar inte en korrekt temperatur.

Förvaltnings AB Teoge

Föregående
Föregående

Så här håller du nere temperaturen i din lägenhet i sommar

Nästa
Nästa

Teoges hemsida driftsäkrad.